ONDERWERPE

Maansverduistering van "bloed" op 4 April

Maansverduistering van


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Die eerste van twee maansverduisterings wat in 2015 sal plaasvind, vind op 4 April 2015 met dagbreek plaas. Die totale maansverduistering of 'bloedmaan' vind plaas wanneer die Aarde tussen die son en die maan plaasvind, wat veroorsaak dat die maan die skaduwee van die aarde en word gevolglik een of 'n paar uur donkerder. Hierdie astronomiese gebeurtenis kan gesien word vanaf enige deel van die aarde waar dit donker is, dit wil sê, hierdie verduistering kan op verskillende punte in Latyns-Amerika gesien word.

Wanneer die aarde die sonstrale blokkeer, sal die maan sy lig verloor totdat dit 'n 'pragtige hemelrooi kleur' ​​is. Die oomblik sal net vyf minute duur. Volgens NASA sal dit die kortste totale maansverduistering van die eeu wees. Dit sal regdeur Noord-Amerika gesien word.

In die oostelike deel van Noord-Amerika en in die westelike deel van Suid-Amerika sal dit genoeg wees om wes te kyk voordat die sonsopkoms begin.

Die gebeurtenis kan gesien word vanaf die begin van die skaduwee totdat dit die hele maan vir vyf minute beslaan. Sommige noem dit die "Bloedmaan". Dan sal die lig weer verskyn.

In Sentraal-Asië, insluitend Indië, Wes-China en Sentraal-Rusland, sal die verduistering sigbaar wees in die finale stadiums, na die ooste, na sonsondergang.

In Groenland, Ysland, Europa, Afrika en die Midde-Ooste sal die verduistering glad nie gesien word nie.

Hierdie verduistering is die derde in 'n reeks van vier totale maansverduisterings. Die eerste het op 15 April 2014 plaasgevind, die tweede was in September 2014 en die laaste op 28 September 2015.

Onthou dat die maan vol moet wees, net voor die son, met die aarde in die middel om 'n totale maansverduistering te vind.

Gedurende die verduistering lyk die maan dikwels rooierig as gevolg van sonlig wat deur die aarde se atmosfeer beweeg en die meeste van sy blou lig uitfilter. Hierdie geheimsinnige, onskuldige effek het die bynaam "bloedmaan" verdien, het NASA op 30 Maart opgemerk.

Aangesien u nie 'n teleskoop nodig het nie, kyk na 'n helder hemelruim en geniet dit om 'n verduistering te sien.

Die volgende skakel wys die streke waarvandaan dit moontlik is om die verduistering te sien: http://eclipse.gsfc.nasa.gov/LEplot/LEplot2001/LE2015Apr04T.pdf

Skedule: (tydomskakelinstrument)

Die geleentheid begin om 06:16 EDT (10:16 UT) met 'n gedeeltelike verduistering.

Die totale verduistering sal wees tussen 07:58 EDT (11:58 UT) en 8:03 EDT (12:03 UT)

Die klimaks is om 08:00 EDT (12:00 UT).

Eindig om 09:45 EDT (13:44 UT)

Die skedule vir die waarneming van sommige lande in Amerika is soos volg:

- Mexiko 04:30 - 05:30

- Sentraal-Amerika: 04:30 - 05:30

- Colombia: 5:30 - 6:30 a. m.

- State suid van die Verenigde State: 03:30 - 04:30

Nou weet u, moenie vergeet om u alarm te stel om hierdie astronomiese verskynsel op 4 April nie te mis nie! ...

POT
http://eclipse.gsfc.nasa.gov/eclipse.html


Video: Veel bezoekrs naar heide voor maansverduistering (Junie 2022).


Kommentaar:

  1. Matthan

    And yet it seems to me that you need to think carefully about the answer ... Such questions cannot be resolved in a rush!

  2. Mochni

    Thank you for your help in this matter. You have a wonderful forum.

  3. Preston

    come down

  4. Hartwell

    Aantreklike man! Skryf neer!



Skryf 'n boodskap